logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Verslag BMA congres 2016

Lees meer: Verslag BMA congres 2016 Op 16 april 2016 heeft het jaarlijkse BMA Congres plaatsgevonden. Een goede dag met een vol programma, zoals drie lezingen, de Vakwedstrijd, de selectie voor deelname aan de internationale modeshow tijdens het EMTC in Innsbruck Oostenrijk en een beurs met standhouders en boeiende demonstraties.
We hebben veel bezoekers mogen ontvangen en van hen tevreden en enthousiaste reacties gekregen.
Lees met plezier de verslagen van Bernadette Diederen, Ans Annen van Loon, Tineke Vos en Hedy Borst. De foto’s van de hele mooie creaties kunnen we begin juni laten zien na het Congres in Innsbruck.

Lees meer

BMA congres 16 april 2016

Lees meer: BMA congres 16 april 2016 Op zaterdag 16 april 2016 vindt het jaarlijkse BMA Congres plaats in Aristo Accommodaties,
Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht.

De lezingen zullen deze dag verzorgd gaan worden door:
• de eerste ochtendlezing door Maaike Gottschal over Japanse textieltechnieken
• de tweede ochtendlezing door Nies Vos over het maken van originele sajetknopen
• de derde lezing in de middag wordt verzorgd door Ron van den Acker over het “Mode-Lab”

Lees meer

Vakerkenning tijdens het jaarlijkse BMA congres

Lees meer: Vakerkenning tijdens het jaarlijkse BMA congres Het jaarlijkse congres is een traditie die de Bond van Kleermakers heeft meegebracht in de nieuwe branchevereniging voor mode ambachten - BMA.

Van oorsprong was dit een belangrijk congres voor het behalen van de vakerkenning binnen het kleermakers vak. Ook wordt hier de gouden naald uitgereikt als er kandidaten voor zijn.
Lees meer

"Je weet niet wat je ziet" door Ansje van Dijk

Lees meer: Wat een genot om naar haar te luisteren, hier word ik altijd heel erg blij van. Ansje nam ons mee door de tijd en vertelde over kleding, schoenen, tassen en allerlei wetens- waardigheden waarvoor zij twee uur de tijd kreeg tijdens het BMA congres op 10 mei 2014. Het werd twee en een half uur vol avonturen, PowerPoint en voorbeelden.

We begonnen bij de oudheid: met sandalen uit het oude Egypte, 4000/5000 jaar oud !! ,
via het Chinese Lotus schoentje dat rond 1900 nog steeds werd gedragen en waarvoor de voeten van de vrouw hopeloos verminkt werden door het strak in te binden, naar de waterdichte Inuit laars, gemaakt van dierenhuid en die vandaag de dag nog steeds wordt gedragen.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger