logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Cirkel van Kleding - deel 9

WEB.jpg Na veel schetsen en ideeën, zegt Listte, besluit ik rondom het thema vergankelijkheid te gaan werken. Dit thema vind ik passen bij het concept van het project: de levensloop van kleding in het leven van de vrouw. Daarnaast is de expositie buiten, dus onderhevig aan invloeden van de natuur, wat zijn weerslag zal hebben op de jurk.

Vrouwen worden naar mate ze ouder worden steeds “transparanter”. Daarnaast moet je als je ouder wordt beslist gezien blijven worden. Daarom is gekozen voor een transparant materiaal. Door de naden niet af te werken wordt de vergankelijkheid nog beter zichtbaar evenals de oneffenheden die het ouder worden met zich mee brengt.

Aan de voorkant dwarrelen bladeren naar beneden. Dit staat voor het seizoen “herfst”.

Een deel van het materiaal heb ik gebruikt, zegt Lisette. Daarnaast heb ik left-overs uit mijn omgeving gekregen, evenals de garens. De rits is nieuw.

Door aan de bovenrand een ijzerdraad in de rand te verwerken zal de jurk, hangende, beter haar vorm bewaren.

Tot slot stelt Lisette van Willege zich voor: Ik woon in Groningen, zegt ze. Ik zit al enkele jaren op modevakschool Danckaerts in Groningen. Naast het ontwerpen en vervaardigen van kleding, geeft ik les op een basisschool. In het verleden heb ik gestudeerd aan de kunstacademie in Rotterdam en Groningen met als richting: Schilderen.

Ik wens iedereen heel veel succes met de expositie. Wellicht tot ziens in het Kröller-Müller museum!

Bladeren dwarrelenCollage

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger